Jäihin uponneita pelastettiin Helsingissä ja Pyhtäällä – merivartiosto kehottaa vaihtamaan jäällä liikkumisen veneilyyn

Helsingin edustalla rannat ovat jo jäistä vapaat. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Miia Sebany / STT

Heikkoihin jäihin uponneita on pelastettu tänään muun muassa Helsingissä ja Pyhtäällä.

Helsingissä Vuosaaressa pelastettiin veden varasta hiihtäjä aamulla hieman ennen kymmentä. Jäihin uppoamisen oli havainnut läheisen kerrostalon asukas, joka ilmoitti tapauksesta hätäkeskukseen.

Suomenlahden merivartioston meripelastusjohtaja Tommi Karpin mukaan hiihtäjä oli ollut pelastettaessa kylmettynyt, mutta muuten hyväkuntoinen. Hänet toimitettiin hoitoon Meilahden sairaalaan.

Merivartiostolla oli vastaavanlainen pelastustehtävä aamulla myös Pyhtäällä hieman seitsemän jälkeen. Tuolloin veden varaan oli joutunut jäällä kävelemässä ollut henkilö. Kymenlaakson pelastuslaitoksen pintapelastajat nostivat ylös jäihin uponneen. Hänet toimitettiin hoitoon Kymenlaakson keskussairaalaan.

Suomenlahden merivartiosto muistuttaa, ettei jäälle enää kannata mennä.

– Saimme juuri valokuvan Helsingin edustalta, kun siellä mennään jo purjeveneillä. Kyllä se alkaa olla jo vene, millä tuolla kannattaa liikkua, jäät ovat jo niin huonossa kunnossa, Karppi toteaa STT:lle.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut