Uutissuomalainen: Sanna Marin on yhä suosituin puoluejohtaja, mutta kannatus on laskenut selvästi

Kyselyssä 25 prosenttia katsoi, että Marin on puoluejohtajista onnistunut parhaiten tehtävässään. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on Suomen puoluejohtajista yhä selvästi suosituin, ilmenee Uutissuomalaisen kyselystä. Marinin ja kakkoseksi tulleen Jussi Halla-ahon (ps.) kannatukset ovat kuitenkin laskeneet marraskuussa tehdystä kyselystä.

Kyselyssä 25 prosenttia katsoi, että Marin on puoluejohtajista onnistunut parhaiten tehtävässään. Marraskuussa tätä mieltä oli 34 prosenttia.

Halla-ahon nosti ykköseksi nyt 15 prosenttia, kun marraskuussa luku oli 18 prosenttia.

Kolmannen sijan otti vanhempainvapaalla oleva Li Andersson (vas.) kahdeksalla prosentilla. Sari Essayah (kd.) ohitti Petteri Orpon (kok.) viiden prosentin suosiolla. Orpo ja keskustan Annika Saarikko keräsivät molemmat neljän prosentin kannatusluvut. Anna-Maja Henriksson (r.), Maria Ohisalo (vihr.) sekä Harry Harkimo (liik.) saivat kolmen prosentin suosion.

Vihreiden kannattajien keskuudessa Ohisalon kannatus jäi pienemmäksi kuin Marinin. Vihreiden kannattajista 21 prosenttia piti Ohisaloa parhaiten onnistuneena puoluejohtajana, mutta 39 prosenttia nosti Marinin ykköseksi.

Tietoykkösen toteuttamaan verkkokyselyyn vastasi maaliskuussa 1 000 ihmistä. Virhemarginaali on 3,1 prosenttia suuntaansa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut