Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Indonesian ja Itä-Timorin tulvien uhrimäärä kasvoikin vähemmän kuin ensin luultiin – yli sata yhä kateissa ja tuhannet menettäneet kotinsa

Indonesiaa vaivanneissa tulvissa ja maanvyöryissä on kuollut vähemmän ihmisiä kuin aiemmin arvioitiin, maan katastrofiviranomaiset kertovat. Yhteensä Indonesiassa ja Itä-Timorissa on viime päivinä kuollut yli 110 ihmistä, kun aiemmin tänään kuolleita kerrottiin olevan jopa lähemmäs 160.

Yli sata ihmistä on yhä kateissa, ja ainakin 10 000 ihmistä on menettänyt kotinsa.

Indonesian katastrofivarautumisviraston mukaan maan itäosassa on kirjattu ainakin 86 kuollutta, kun taas läheisessä Itä-Timorissa kuolleita on tiedossa yli 30.

Indonesiassa alueen paikallinen terveydenhuolto on äärirajoilla lukuisia loukkaantuneita hoitaessaan.

– Meillä ei ole tarpeeksi nukutuslääkäreitä eikä kirurgeja, mutta meille on luvattu, että apua on tulossa. Monilla selvinneillä on murtuneita luita, koska heihin on osunut kiviä, puunrunkoja ja rojua, Lembatan apulaispormestari Thomas Ola Longaday sanoo.

Kodeistaan paenneet yritetään jotenkin majoittaa samalla, kun koronaviruksen leviämistä yritetään välttää.

– Nämä ihmiset ovat paenneet tänne vain märät vaatteet päällään ilman mitään muuta. He tarvitsevat huopia, tyynyjä, patjoja ja telttoja, Longaday kertoo.

Huono sää jatkuu alueella vielä hetken

Luonnontuhot ovat seurausta trooppisesta hirmumyrskystä Serojasta, joka joissain kylissä puhalsi kokonaisia rakennuksia vuorenrinteitä alas. Seroja on nyt matkalla Australian länsirannikolle.

– Näemme luultavasti vielä äärisäitä seuraavien päivien aikana, Indonesian katastrofivarautumisviraston tiedottaja Raditya Jati sanoo.

Vaaralliset maanvyörymät ja äkilliset tulvat ovat Indonesiassa tavallisia sadekaudella. Ympäristöjärjestöjen mukaan metsäkato edistää varsinkin maanvyörymien tapahtumista.