Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolassa konduktöörien mielenilmaus vaikuttaa perjantaina junaliikenteeseen – osa junavuoroista peruttu

Kouvolassa konduktöörien mielenilmaisu vaikuttaa perjantaina rautatieliikenteeseen.

Fintrafficin Rataliikennekeskus kertoo tiedotteessaan, että joitakin kaukojunavuoroja on peruttu perjantaina. VR:n mukaan joitakin perumisia on esimerkiksi Imatran ja Helsingin sekä Helsingin ja Joensuun välisissä vuoroissa.

Mielenilmauksen takia on lisäksi peruttu kaikki taajamajunat Kouvolan ja Lahden sekä Kouvolan ja Kotkan sataman välillä.

VR:n mukaan osa perutuista yhteyksistä korvataan busseilla. Lisäksi matkustajia ohjataan toisiin junavuoroihin.

Yle uutisoi myöhään torstaina, että konduktöörit jäävät perjantaina kotiin, koska heidän työnantajansa VR ilmoitti käynnistävänsä yt-neuvottelut. Ne koskevat Kouvolan Sanomien mukaan 27:ää työntekijää Kouvolassa.

Kouvolan Sanomien mukaan alueen taajamajunat operoidaan tällä hetkellä Kouvolan työpisteen kautta, mutta jatkossa ne olisivat osa VR:n lähiliikenneyksikköä. Yksikköä operoidaan Helsingistä. VR:stä kerrotaan lehdelle, että yt-neuvottelujen taustalla on muun muassa tämän hetken vähäinen taajamajunaliikenne Kouvolasta Lahteen ja Kotkaan.

VR:n palvelujohtaja Piia Tyynilän mukaan kaikille olisi mahdollista tarjota työtä muualla konsernissa, lehti kirjoittaa. Tyynilä näkee, että suurin osa työllistyisi Helsinkiin.

JHL:n Raideammattilaisten osasto 72:n puheenjohtaja Tuomas Seppänen kertoo Kouvolan Sanomille, että työntekijät eivät olleet odottaneet yhtä radikaaleja toimenpiteitä. Seppänen ei usko, että suuri joukko lähtisi Kouvolasta Helsinkiin töihin. Syiksi kerrotaan etäisyys ja kulkuyhteydet.

Yt-neuvottelujen on määrä alkaa ensi viikolla.