Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Karjalainen: Keskustan kuntavaaliehdokas esiintyi hakaristilipun kanssa

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokoukseen osallistunut opiskelija esiintyi kokouksessa hakaristilippu seinällään. Asiasta kertoo Karjalainen . Kokous pidettiin etäyhteyden avulla eilen.

Yliopiston rehtorin Jukka Mönkkösen mukaan asiasta on aloitettu selvittely. Tapahtuma on Mönkkösen mukaan "täysin yliopiston arvojen vastaista".

Ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtajan Ella Partasen mukaan asiasta on tänään käyty keskusteluja ja mietitty jatkoa.

Anteeksipyyntö julkaistiin Instagramissa

Karjalaisen tietojen mukaan kyseessä on keskustan Kajaanin kuntavaaliehdokas ja kirkkovaltuutettu Marko Koskelo.

Koskelo julkaisi asiasta päivityksen Instagram-palvelussa, jossa hän pyytää tapahtunutta anteeksi. Lisäksi hän kertoo hakevansa apua ongelmiinsa.

– Pyydän syvimmin anteeksi, että olen pettänyt minua äänestäneiden ihmisten ja muiden luottamushenkilöiden luottamuksen impulsiivisella ja harkitsemattomalla käyttäytymisellä, hän kirjoitti.

STT ei tavoittanut Koskeloa haastattelua varten perjantai-iltapäivään mennessä.

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen pitää perjantaina Twitterissä julkaisemansa kirjoituksen mukaan tapahtunutta valitettavana ja olevansa pahoillaan tapahtuman johdosta.

– Kyseisen henkilön osalta tapahtumien selvittely on kesken. Ne on selvitettävä loppuun. Mikäli hakaristilippu on hänen omansa, hän ei voi olla ehdokkaana keskustan listalla. Paikalliset keskustatoimijat käsittelevät asiaa maanantaina, Pirkkalainen kirjoitti.

Koskelo oli ehdolla myös vuoden 2017 kuntavaaleissa Kajaanissa, mutta ei tullut valituksi. Lisäksi hän on Kajaanin seurakunnan kirkkovaltuutettu ja julistustoiminnan johtokunnan jäsen. Koskelo on myös Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan sääntövaliokunnan jäsen ja talousvaliokunnan varajäsen.

Mahdollisista seuraamuksista ei ole Mönkkösen tai Partasen mukaan vielä tietoja, sillä asia on selvitysvaiheessa.

Rehtori Määttä: Tapaus otetaan todella vakavasti

Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Tapio Määttä otti kantaa tapaukseen Twitterissä .

– Hakaristilipun kanssa esiintyminen ylioppilaskunnan kokouksessa on täysin yliopiston arvojen vastaista, ja se otetaan todella vakavasti, Määttä kirjoitti.

Puoluesihteeri Pirkkalainen kirjoitti asiasta aiemmin Twitterissä .

– Kyseinen henkilö on pyytänyt anteeksi impulsiivista ja harkitsematonta käyttäytymistään. Hän on myös kertonut, ettei natsismi edusta hänen arvojaan tai vakaumustaan. Ja hyvä näin, koska (keskustan) arvoihin hakaristi ei istu. Edustamme ihmisyysaatetta, kaikkien yhdenvertaisuutta, hän kirjoitti.