Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Selkeä virhe meiltä", myöntää Postin toimitusjohtaja Kansallisarkiston kuukausiksi kadonneesta kuljetuslaatikosta

Posti pahoittelee Kansallisarkiston pakettilähetyksissä esiintyneitä ongelmia. Posti on tunnistanut kaksi vakavaa häiriötilannetta Kansallisarkiston lähetyksissä, jotka molemmat ovat tapahtuneet tänä vuonna.

Molemmissa tapauksissa osoitekortti on pudonnut kuljetuksen aikana.

– Näistä toinen on julkisuudessa esillä ollut ikävä tapaus, jossa asiakkaan lähettämä lukollinen kuljetuslaatikko toimitettiin Jyväskylästä Helsinkiin. Tämä toimitus Kansallisarkistolle viivästyi merkittävästi, mikä on selkeä virhe meiltä, myöntää Postin toimitusjohtaja Turkka Kuusisto kirjallisessa selvityksessä.

Useat mediat ovat kertoneet aiemmin, että lähetys oli kateissa lähes kolme kuukautta. Lähetys oli Kuusiston mukaan kuitenkin koko ajan Postin hallussa turvallisissa tiloissa ja se toimitettiin Kansallisarkistolle viime viikolla.

Ministeri vaati selvitystä

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) vaati viime viikolla Postilta selvitystä Kansallisarkiston aineiston katoamisesta sekä postinjakelun laadusta ja luotettavuudesta. Syynä pyyntöön oli Kansallisarkiston päätös luopua Postin kuljetuspalvelujen käytöstä kaukolainoissa aineistojen katoamisen ja vakavien häiriötilanteiden takia.

Kuusiston mukaan on harvinaista, että osoitekortti putoaa lähetyksestä kuljetuksen aikana. Molemmissa tapauksissa näin oli päässyt tapahtumaan laatikon pintamateriaalin vuoksi.

Posti ilmoitti lähetyksen löytyneen samana päivänä, kun Kansallisarkisto oli ilmoittanut lopettavansa Postin palvelujen käytön kaukolainojen kuljetuksissa.