VTV:n Yli-Viikaria koskevassa rikostutkinnassa pidennettiin syyteoikeutta

Helsingin käräjäoikeus päätti maaliskuussa jatkaa syyteoikeutta Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajaa Tytti Yli-Viikaria ja johtaja Mikko Koirasta koskevassa rikostutkinnassa.

Päätös koskee toukokuun lopulla 2016 tapahtunutta epäiltyä virka-aseman väärinkäyttöä ja sen mahdollisia vaihtoehtoisia syytteitä. Syyteoikeutta jatkettiin 24. toukokuuta 2022 asti.

Yli-Viikari ja Koiranen ovat kiistäneet syyllistyneensä mihinkään virkarikokseen.

Keskusrikospoliisin (KRP) esitutkinta on STT:n tietojen mukaan alkanut sopimuksesta, jossa virkamiehelle maksettiin palkkaa ilman työvelvoitetta. Eduskunnan oikeusasiamies totesi vuonna 2016 tehdyn sopimuksen lainvastaiseksi viime joulukuussa.

Eduskunnan kansliatoimikunta päätti viime viikolla yksimielisesti pidättää Yli-Viikarin virastaan rikostutkinnan ajaksi. Puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) kertoi tiedotustilaisuudessa, että poliisin esitutkinnassa ovat myös paljon työtehtävissä matkustelleen Yli-Viikarin Finnair-bonuspisteet.

KRP:n mukaan Yli-Viikaria epäillään päättämissopimuksen osalta törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja Finnair-pisteiden osalta maksuvälinepetoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

VTV ilmoitti viime viikolla pidättävänsä Koirasen virantoimituksesta mahdollisen rikossyytteen ja sen edellyttämän esitutkinnan ajaksi.

Tarkastusvaliokunnan VTV-mietinnön valmistuminen siirtyy vapun tietämille

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan Valtiontalouden tarkastusviraston sisäistä rahankäyttöä koskevan mietinnön valmistuminen lykkääntyy vapun tietämille. Asiasta kertoo valiokunnan puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.).

Alanko-Kahiluodon mukaan valiokunnan työssä on tullut ilmi uusia asioita, minkä vuoksi valiokunta on joutunut kutsumaan uusia asiantuntijoita kuultavaksi ja tekemään uusia tietopyyntöjä.

Alanko-Kahiluodon mukaan asiantuntijoiden kuulemisessa ja muussa tiedonkeruussa menee vielä ensi viikko, minkä jälkeen päästään mietinnön sorvaamisen pariin.

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Pohjoissavolaisia pienyrittäjiä koulutetaan verkkokaupan ja somen saloihin

Mainos: Savon Media

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut