Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Laajakaistaverkot halutaan saada toimimaan moitteetta matkustajajunissa – ykkösluokan toimijat istuivat alas ja päättivät tehdä suunnitelman ongelmien korjaamiseksi

Langattomien laajakaistaverkkojen toimivuudessa on ollut matkustajajunissa paikoittain ongelmia.

Radanvarsien matkaviestinverkkojen nykyinen kapasiteetti ei riitä suurelle samanaikaiselle käyttäjämäärälle. Lisäksi juna ei metallirakenteensa vuoksi läpäise hyvin matkaviestinverkon signaaleja. Kuluttajat kuitenkin haluavat käyttää laajakaistaverkkoja ajasta ja paikasta riippumatta.

Nyt tilanteeseen halutaan muutos. Suomen valtio ja liuta yrityksiä sopivat eilen keskiviikkona, että kuluvana vuonna laaditaan yhteinen suunnitelma viestintäyhteyksien kehittämiseksi matkustajajunissa. Pyöreän pöydän tilaisuuteen osallistui VR Groupin, DNA:n, Elisan, Telia Finlandin, FiCom ry:n, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin, Väyläviraston, HSL:n ja Digirata-hankeen edustajia.

Tilaisuuteen osallistuneiden tahojen tavoitteena on muodostaa vielä tämän vuoden aikana suunnitelma matkustajajunien viestintäyhteyksien kehittämiseksi.

Junien paremmat viestintäyhteydet edellyttäisivät muun muassa radanvarren matkaviestinverkkojen kapasiteetin lisäämistä sekä junissa olevien matkaviestinverkon signaalin vahvistimien ja junien sisälle rakennettujen langattomien lähiverkkojen uusimista.