Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Al-Hol-asiakirjan vuotoa koskeva tutkinta on keskeytetty

Al-hol-asiakirjan vuotoa koskeva tutkinta on keskeytetty, kertoo valtakunnansyyttäjän toimisto. Syyrian al-Holin leirillä olleiden ihmisten palautusoperaatioon liittyvän asiakirjan epäillään päätyneen Ylelle loppuvuodesta 2019 poliisista. Rikosepäilyä ei kuitenkaan ole pystytty kohdistamaan tiettyyn ihmiseen tai ihmisiin, toteaa päätöksessään syyttäjätutkinnanjohtaja Heidi Savurinne.

– Selvityksen perusteella on käynyt ilmi, että kyseinen asiakirja on luokiteltavissa virkasalaisuuden sisältäväksi asiakirjaksi ja se on oikeudettomasti luovutettu tiedotusvälineiden käyttöön. Kattavien selvitystenkään myötä ei esitutkintaa ole kuitenkaan tällä hetkellä mahdollista kohdistaa tiettyyn henkilöpiiriin, joten asian tutkinta keskeytetään, päätöksessä sanotaan.

Päätöksen mukaan kyseinen 21. marraskuuta 2019 päivätty asiakirja on ollut erehdyksen takia suuren virkamiesjoukon saatavilla.

Esitutkintaa voidaan jatkaa myöhemmin, jos edellytyksiä keskeyttämiselle ei enää ole.

Poliisihallitus teki asiassa tutkintapyynnön joulukuussa 2019. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoi tällöin pitävänsä mahdollisena, että poliisissa on tapahtunut tietovuoto.