Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa on raportoitu 156 uutta koronavirustartuntaa – pandemian laantuminen näyttää jatkuvan

Suomessa on raportoitu 156 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tartuntoja on raportoitu kahden viikon aikana 4 728, kun edeltävien kahden viikon aikana niitä raportoitiin noin 7 613.

Koronatartuntojen määrä on siis vähentynyt kahdessa viikossa 2 885 tapauksella.

Tartuntojen ilmaantuvuus on Suomessa nyt runsaat 85 tartuntaa kahdessa viikossa sataatuhatta asukasta kohden. Luku on laskussa. Alueista suurin ilmaantuvuus on Itä-Savon sairaanhoitopiirissä, 157,8. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ilmaantuvuus on toiseksi suurin, 152,6. Pienin ilmaantuvuusluku on puolestaan Keski-Pohjanmaan hieman yli 9.

Koronavirustartuntoja on todettu Suomessa koko pandemian aikana nyt yhteensä 84 287.

THL:n mukaan uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on Suomessa raportoitu neljä. Koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin on kuollut yhteensä 891 ihmistä.

Sairaalahoidossa on 166 koronapotilasta, heistä tehohoidossa 34. Erikoissairaanhoidon osastoilla olevien koronapotilaiden määrä on noussut viidellä viime perjantaista. Perusterveydenhuollon osastoilla ja teho-osastoilla olevien potilaiden määrät ovat ennallaan.

Pääkaupunkiseudun tartuntamäärä pieni

Epidemian laantumisesta kertovat myös isojen paikkakuntien tartuntaluvut. Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa todettiin vuorokaudessa yhteensä 67 tartuntaa, mikä on pandemian viime ajoille tyypilliseen määrään verrattuna varsin vähän.

Helsingissä raportoitiin vuorokaudessa 35 tartuntaa, mikä nosti pääkaupungin tartuntojen kokonaismäärän 24 724:ään. Vantaalla uusia tartuntoja todettiin 19 ja Espoossa 13. Vantaan tartuntojen kokonaismäärä on runsaat 9 500 ja Espoossa tartuntoja on ollut yhteensä lähes 8 200.

Suomessa on tehty nyt noin 4,27 miljoonaa koronatestiä.

Ensimmäisen rokotteen saaneita 1 317 000

Suomessa koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 1 317 000 ihmistä. Toisen annoksen saaneita on runsaat 122 000, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Eilisen jälkeen ensimmäisellä annoksella rokotettujen määrä on noussut noin 3 000:lla. Toisen annoksen lisäys eiliseen on noin 800. Rokotuskattavuus on nyt 23,7 prosenttia väestöstä. Toisen annoksen on saanut 2,2 prosenttia väestöstä.

Juttua korjattu klo 16.45: Koronatartuntojen ilmaantuvuus on nyt suurin Itä-Savon sairaanhoitopiirissä, ei Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.