Castrojen valta Kuuban johdossa päättyi

Fidel Castro (vasemmalla) kuoli vuonna 2016 ja Raul Castro siirtyi nyt eläkkeelle. Kuva vuodelta 2003. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yli kuusi vuosikymmentä kestänyt Castrojen valtakausi Kuuban johdossa päättyi maanantaina, kun Kuuban presidentistä Miguel Diaz-Canelista, 60, tuli myös maata johtavan kommunistisen puolueen pääsihteeri.

Samalla puoluetta tähän saakka johtanut Raul Castro, 89, siirtyi eläkkeelle.

Diaz-Canelista tuli samalla ensimmäinen saarivaltion siviilijohtaja Raul Castron ja hänen edesmenneen veljensä Fidel Castron jälkeen. Fidel Castro johti Kuubaa vuosina 1959–2006 ja hänen veljensä sen jälkeen.

Viimeisessä puheessaan puolueelle Castro sanoi Kuuban olevan valmis vuoropuheluun ja uuden suhteen rakentamiseen Yhdysvaltojen kanssa, mutta maan pitävän silti tiukasti kiinni vallankumouksen ja sosialismin periaatteista.

Diaz-Canelilla riittää ongelmia sisäpolitiikassa, sillä Kuubassa on meneillään pahin talouslama kolmeen vuosikymmeneen ja maassa on pulaa kaikesta.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut