Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bild-lehti: Söder hyväksyy Laschetin kristillisdemokraattien kansleriehdokkaaksi

Saksassa Baijerin CSU-puoueen johtaja Markus Söder aikoo hyväksyä CDU:n johtajan Armin Laschetin nimeämisen kristillisdemokraattien yhteiseksi liittokansleriehdokkaaksi, kertoo Bild-lehti . Söderin on määrä pitää pian oma lehdistötilaisuus kanslerikysymyksestä.

CDU:n johto nimesi Laschetin jo toistamiseen liittokansleriehdokkaakseen viime yönä. Vääntö ehdokkuudesta hänen ja Söderin välillä on jatkunut jo toista viikoa.

Söder on paljon Laschetia suositumpi saksalaisten keskuudessa. Myös monet CDU:n jäsenet ja kannattajat olisivat halunneet Söderin kansleriehdokkaakseen.

Merkel ei halua puuttua ehdokasasetteluun

Liittokansleri Angela Merkel ei ole ottanut kantaa riitaisaan ehdokasasetteluun. Viime viikolla Merkel sanoi, että hän haluaa ja aikoo pysyä erossa asiasta.

Maanantain videokokouksen osallistujat kertoivat saksalaismedialle, että Merkel osallistui kokoukseen, muttei kokouksessa käytyyn keskusteluun. Osa oli kokenut Merkelin vaitonaisuuden kielivän tuen puutteesta Laschetille.

Söder kertoi aiemmin maanantaina päätöksen olevan sisarpuolueista suuremman eli CDU:n käsissä ja olevansa tyytyväinen ratkaisuun, jos valinta osuu Laschetiin.

– Me emme halua, emmekä tule näkemään välirikkoa CSU:n ja CDU:n välillä, Söder vakuutteli.

Vihreät nimesi ensimmäisen liittokansleriehdokkaansa

Saksan vihreä puolue on noussut mielipidekyselyissä aivan kristillisdemokraattien kantaan, ja ympäristö- ja rauhanliikkeestä 1980-luvulla alkunsa saanut puolue nimesi maanantaina historiansa ensimmäisen liittokansleriehdokkaan.

Puolueen liittokansleriehdokas on puolueen 40-vuotias puheenjohtaja ja kansainvälisen julkisoikeuden asiantuntija Annalena Baerbock.

Valinta Baerbockin ja toisen puheenjohtajan Robert Habeckin välillä oli kuin eri planeetalta verrattuna Saksan suurimman poliittisen ryhmän kristillisdemokraattien riitelyyn.

Seuraavat vaalit järjestetään syyskuun 26. päivänä. Tuolloin Merkel jättää tehtävänsä 16 liittokanslerivuoden jälkeen. Kristillisdemokraattien kannatus on laskenut viime aikoina hallituksen koronatoimien vuoksi.