Israel vastasi useilla iskuilla Syyrian ohjusiskuun

STT–AFP

Israelin armeija kertoo iskeneensä useisiin kohteisiin Syyriassa sen jälkeen, kun Syyria oli ampunut ohjuksen eteläiseen Israeliin.

Israelin armeijan mukaan Syyrian ampuma ohjus putosi eteläiseen Israeliin Negeviin. Haaretz -lehden mukaan Syyria olisi yrittänyt ampua Israelin ilmavoimien lentokonetta, mutta ei osunut siihen.

Syyrian ampuma ohjus aiheutti Israelissa hälytyksen, ja sireenit ulvoivat lähellä Abu Qrenatin kylää Dimonan ydinlaitoksen läheisyydessä. Israel ei ole kertonut, että Syyrian ampuma ohjus olisi aiheuttanut materiaalivahinkoja tai ihmisten loukkaantumisia.

Israelin armeija sanoo tehneensä useita iskuja Syyriaan, muun muassa ohjuksen ampunutta ohjuspatteria vastaan.

Syyrian valtiollinen uutistoimisto Sana sanoi Israelin iskeneen Golanin kukkuloiden suunnalta ja iskujen olleen suunnattu Syyrian pääkaupungin Damaskoksen lähellä olleisiin kohteisiin. Sanan mukaan Syyrian ilmatorjunta onnistui torjumaan suurimman osan Israelin ohjuksista. Sanan lainaamien sotilaslähteiden mukaan neljä syyrialaissotilasta haavoittui Israelin iskuissa ja lisäksi ne aiheuttivat materiaalituhoja.

Syyrian sotaa tarkkaileva, Britanniassa majaa pitävä järjestö Syrian Observatory for Human Rights kertoi, että Israelin iskut osuivat Syyrian ilmavoimien tukikohtaan Dmeirin kaupungissa nelisenkymmentä kilometriä koilliseen Damaskoksesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut