Korkeasaari avaa toukokuussa ovensa viiden kuukauden tauon jälkeen

Korkeasaaren eläintarha on jälleen avautumassa. Karhu eläintarhassa kuvattuna viime marraskuussa. / MARI LEHMONEN KORKEASAARI ZOO HANDOUT / MARI LEHMONEN KORKEASAARI ZOO / LEHTIKUVA

Arttu Mäkelä / STT

Korkeasaaren eläintarha avaa jälleen ovensa toukokuun alussa pitkän koronatauon jälkeen. Eläintarhan tiedotteen mukaan Korkeasaari on ollut kiinni viiden kuukauden ajan, mutta toukokuun 3. päivästä lähtien eläimiä pääsee taas katselemaan ulkotiloissa.

Helsingin kaupunki alkaa purkaa toukokuun alusta vaiheittain julkisten tilojensa koronarajoituksia, mikä mahdollistaa myös Korkeasaaren osittaisen avaamisen. Suurin osa eläintarhan sisätiloista pidetään edelleen suljettuna koronaturvallisuuden vuoksi.

Eläintarhavierailujen turvallisuutta lisätään Korkeasaaren mukaan ennakkoilmoittautumisella, minkä avulla kävijämäärää saadaan rajoitettua ja saapumista porrastettua. Myös vuosikorttilaisten tulee ilmoittautua vierailulle ennakkoon.

Tiedotteen mukaan Korkeasaaren oppaat kiertävät kertomassa eläimistä ja huolehtivat turvavälien säilymisestä suosituimmissa paikoissa.

– Eläintarhassa on mahdollista liikkua ulkona omissa seurueissa, pitää riittävät turvavälit ja huolehtia hyvästä hygieniasta. Korkeasaaren eläintalot pysyvät toistaiseksi suljettuina kontaktien välttämiseksi, tiedotteessa kerrotaan.

Ensimmäiset pääsevät eläintarhaan jo lauantaina

Onnekkaimmat voivat päästä vierailemaan kohta avautuvassa eläintarhassa jo tänä viikonloppuna. Lauantaista aina eläintarhan avautumiseen saakka järjestetään ennakkovierailuja, joihin osallistujat valitaan arvonnan avulla.

Eläintarha arpoo jokaiselle päivälle ennakkovierailut 20 ryhmälle. Korkeasaaren mukaan ensimmäiset ennakkovierailut arvotaan jo perjantaina ja loput ensi viikon maanantaina.

Eläintarha on toukokuussa avoinna arkisin kello 10–18 ja viikonloppuisin sekä helatorstaina kello 10–20. Vesibussit aloittavat myös päivittäisen liikennöinnin Helsingin Kauppatorilta ja Korkeasaaren matkamuistomyymälä avautuu.

Lisäksi tiedotteessa kerrotaan, että Ravintola Karhu ja Mustikkamaan Bistro Bron palvelevat päivittäin. Korkeasaaren wc-tilat ja ulkoevästilat grilleineen ovat niin ikään vierailijoiden käytettävissä.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut