Verohallinto perui Nuorisosäätiön konkurssihakemuksen, Ylen mukaan säätiön velkojat suostuivat isoihin velkojen leikkauksiin

Verohallinto on peruuttanut konkurssihakemuksensa nuorille kohtuuhintaisia asuntoja vuokraavaa Nuorisosäätiötä vastaan, ilmenee Helsingin käräjäoikeuden perjantaina toimittamasta päätöksestä.

Yle kertoi jo torstaina, että säätiön velkojat ovat suostuneet leikkaamaan velkojen määrää rajusti. Nuorisäätiön hallituksen puheenjohtaja Jari Laine ei sopimussalaisuuteen vedoten halunnut kertoa Ylelle, kuinka suuria leikkauksia velkoihin on tehty.

Verohallinto haki Nuorisosäätiöitä konkurssiin joulukuussa sen jälkeen kun käräjäoikeus oli määrännyt säätiön yrityssaneerausmenettelyn lakkaamaan. Nuorisosäätiö on valittanut käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen.

Säätiön rahaongelmista ja talousepäselvyyksistä on käynnissä yksi Suomen suurimmista talousrikostutkinnoista. Keskustataustaisen Nuorisosäätiön nykyjohdon mukaan sen entinen johto sai aikaan yli 40 miljoonan tappiot ja lähes tuhosi säätiön.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut