Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paine Boris Johnsonin ympärillä kasvaa – nyt hänen väitetään halunneen mieluummin ruumiita kuin kolmannen koronasulun

Britanniassa pääministeri Boris Johnson syöksyi jälleen syvemmälle kohuun maanantaina Daily Mailin uutisoitua Johnsonin väitetyistä kommenteista. Lehden mukaan pääministeri oli sanonut, että hän mieluummin näkisi tuhansien ruumiiden kasautuvan kuin asettaisi maahan kolmannen koronasulun.

Daily Mail perusti uutisensa nimettömille lähteille.

Puolustusministeri Ben Wallace sanoi väitteen olevan perätön ja "käytännössä kaikkien kategorisesti kieltäneen" sen. Wallace kertoi Sky Newsille, että niin pääministeri kuin muukin hallitus ovat olleet täysin keskittyneitä vastaamaan koronaviruspandemiaan.

Viime aikoina pääministeri on ollut sanasodassa entisen avustajansa Dominic Cummingsin kanssa muun muassa viime vuoden koronarajoituksiin ja raha-asioihin liittyen.

Opposition työväenpuolue on vaatinut pikaista tutkintaa Cummingsin blogissaan esittämille väitteille Johnsonin toiminnasta. Skotlannin kansallispuolue SNP meni vieläkin pidemmälle: SNP:n ryhmää Britannian parlamentissa johtavan Ian Blackford tviittasi , että jos väitteet pitävät paikkansa, Johnsonin on erottava.

Johnsoniin on kohdistunut kovaa arvostelua koronaviruspandemian hoitamisesta. Britannia on yksi viruksesta eniten kärsineistä maista.

Nyt kyse ei ole enää pelkästä pandemiasta, vaan keskustelunaiheeksi on noussut pääministerin arvostelukyky ja integriteetti. Viime viikkoina esiin on tullut esimerkiksi sopimatonta lobbaamista ja erilaisia palveluksia.

Cummingsia pidetään laajalti Britannian EU-eron todellisena arkkitehtinä. Hän jätti tehtävänsä kitkerässä tunnelmassa viime joulukuussa.

Viime perjantaina Cummings kirjoitti blogissaan, että Johnson pyrki esimerkiksi käyttämään laittomia lahjoituksia remontoidakseen julkisilla varoilla ylläpidettyä asumustaan Downing Streetillä. Lisäksi hän väitti Johnsonin halunneen estää sisäisen tutkinnan julkisuuteen vuodetuista tiedoista, koska tapaukseen liittyi pääministerin puolison Carrie Symondsin hyvä ystävä.