EU-parlamentti äänestää vihdoin Britannian kauppasopimuksesta

Sopimus syntyi pitkien ja vaikeiden neuvottelujen jälkeen viime jouluna. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Euroopan unionin parlamentti äänestää vihdoin tänään Britannian kanssa brexitin jälkeen solmitun kauppasopimuksen vahvistamisesta. Sopimuksen odotetaan menevän läpi selvin numeroin äänestyksessä, jonka tulos kerrotaan huomenna.

Sopimus syntyi pitkien ja vaikeiden neuvottelujen jälkeen viime jouluna, vain hieman ennen Britannian EU-eroa seuranneen siirtymäajan päättymistä. Kauppasopimus on ollut EU:n puolelta tähän saakka voimassa väliaikaisesti.

– Vaikka tämän päivän äänestys on selkeästi loppu, on se samalla myös uuden kappaleen alku, sanoi komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

EU:ssa on viivytetty sopimuksen lopullista hyväksymistä muun muassa sen vuoksi, että Britannia ei ole pannut sovitusti toimeen tullitarkastuksia Pohjois-Irlannissa.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut