Uutissuomalainen: Kokoomuksen puoluevaltuustossa tyytymättömyyttä Orpoa kohtaan

Kokoomuksen puoluevaltuustossa on selvää tyytymättömyyttä puolueen puheenjohtajaa Petteri Orpoa kohtaan, ilmenee Uutissuomalaisen kyselystä.

Lähes joka kolmas kyselyyn vastannut valtuutettu ei kannata, että Orpo jatkaa puheenjohtajana seuraavan puoluekokouksen jälkeen. Jatkoa kannattaa 43 prosenttia vastanneista. Joka neljäs ei ottanut asiaan kantaa.

Uutissuomalaisen kyselyyn vastasi kokoomuksen 61 puoluevaltuutetusta kuitenkin vain 33. Vastausprosentti on 54.

Kokoomuksen seuraava puoluekokous on määrä järjestää ensi vuoden kesäkuussa Kalajoella.

Yksi tyytymättömistä kertoi kyselyssä, että Orpon pitäisi ymmärtää erota tehtävästään heti kuntavaalien jälkeen. Sen sijaan Orpoa tukevan puoluevaltuutetun mielestä hänen kaudellaan kokoomus on pärjännyt hyvin haastavissa tilanteissa.

Kyselyyn vastanneilla on selvä suosikki Orpon seuraajaksi aikanaan. Puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen sai 20 mainintaa. Lisäksi kansanedustaja Elina Valtosella (entinen Lepomäki) on huomattavaa kannatusta. Myös Valtonen kuuluu kokoomuksen varapuheenjohtajistoon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut