Vappua vietetään viime vuoden tapaan koleissa merkeissä

Vapunpäivän ennustetaan olevan vapunaattoa viileämpi. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Lassi Lapintie / STT

Ilmatieteen laitoksen mukaan vappua vietetään tänä vuonna koleissa merkeissä. Tänään tehdyn ennusteen mukaan Suomessa vallitsee vappuna kolea pohjoinen ilmavirtaus.

Sateet jäävät vähäisiksi, mutta iltapäivisin koko maassa voi esiintyä lumi- ja raekuuroja sekä etelässä vesikuuroja. Öisin on pakkasta ja päivisin lämpötila jää alle 10 asteen. Lapissa kuurot voivat olla sakeita ja puuskainen pohjoistuuli saa sään tuntumaan kylmemmältä.

Vappuaattoyönä pohjoisen yli liikkuu lumikuuroja, mutta muuten on ennusteen mukaan melko selkeää. Päivällä vappuaattona pilvisyys on vaihtelevaa. Lumi- tai lumiraekuuroja esiintyy paikoin maan keski- ja pohjoisosassa.

– Vähäisistä sadekuuroista huolimatta maasto on viikonloppuna kuivaa maan etelä- ja keskiosassa, joten ruohikkopalovaroituksia on paikoin voimassa, ylimeteorologi Henri Nyman kertoo Ilmatieteen laitoksen tiedotteessa.

Vappuyö on selkeä, joskin lumikuuroja voi esiintyä maan pohjoisosassa. Lapissa pohjoisimmilla perukoilla lumikuurot voivat olla sakeita.

Pilvisyys vaihtelevaa vappupäivänä

Vappupäivää vietetään koko maassa vaihtelevan pilvisessä säässä. Vähäiset lumi- tai lumiraekuurot sekä etelässä myös vesikuurot ovat mahdollisia. Lapin itäosissa lumikuurot voivat olla sakeita.

Vappuviikonlopun lämpötilat ovat öisin yhden ja seitsemän pakkasasteen välillä, ja Suomenselällä sekä Lapissa pakkasta voi olla liki 10 astetta. Vappupäivän ylimmät lämpötilat ovat etelässä 6–10 astetta ja maan keskivaiheilla 3–7 astetta plussan puolella. Lapissa lämpötila vaihtelee alimmillaan kahdesta pakkasasteesta viiteen plusasteeseen.

Sunnuntaiksi säässä ei tapahdu merkittäviä muutoksia.

Vuosi sitten vappuaattoa vietettiin myös varsin koleassa säässä. Tilastojen mukaan päivälämpötila on vappuna keskimäärin maan etelä- ja keskiosassa 10:n ja 15 asteen välillä.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut