Erätauko-säätiön toimitusjohtaja pokkasi sananvapauspalkinnon

Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka sai kansainvälisen lehdistöinstituutin IPI:n tunnustuksen työstään 29. huhtikuuta. HANDOUT / LEHTIKUVA

STT

Lehdistön- ja sananvapauden edistämistä ajava Suomen IPI-komitea on myöntänyt sananvapauspalkinnon Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikalle. Yhdistyksen nimeä kantava sananvapauspalkinto myönnettiin kansainvälisenä lehdistönvapauden päivänä ensimmäistä kertaa.

Erätauko-säätiö kertoo tarkoituksekseen muuttaa Suomen keskustelukulttuuria rakentavammaksi ja vähentää yhteiskunnan jakautumista.

IPI-komitean mukaan Arikka on tehnyt uraauurtavaa työtä vuoropuheluun pohjautuvan ja rakentavan keskustelukulttuurin edistämiseksi.

– Arikka on näyttänyt esimerkkiä siitä, kuinka eri lailla ajattelevat ihmiset kykenevät vaihtamaan ajatuksia tasavertaisesti, turvallisesti ja toisiaan loukkaamatta, perusteluissa todetaan.

Komitea pitää Arikan sillanrakennustyötä erityisen tärkeänä jatkuvasti kärjistyvässä yhteiskunnallisessa ilmapiirissä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut