Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

STT:n tiedot: Ravintoloiden anniskelu- ja aukioloaikoihin tulossa pidennyksiä koko maassa – tarkkoja kellonaikoja ei ole vielä päätetty

STT:n tietojen mukaan ravintoloiden anniskelu- ja aukioloaikoihin on tulossa pidennyksiä koko maassa näillä näkymin ensi viikolla. Tarkoitus on ottaa askel kohti normaaliaikoja. Ajatus on palata jaotteluun, jossa voimassa ovat alueiden epidemiatilanteen mukaan perustason, kiihtymisvaiheen ja leviämisvaiheen rajoitukset.

Tarkoitus on keventää kokonaisrajoituksia kautta linjan, koska tautitilanne on valtakunnallisesti parantunut ja tiukat rajoitukset eivät enää ole välttämättömiä, STT:lle kerrottiin tiistaina.

Esitystä hiovat ministereiden erityisavustajat. Vielä tiistaihin illansuuhun mennessä ei ollut päätetty, milloin kevennykset tarkalleen tulisivat voimaan ja mitkä olisivat uudet kellonajat.

Käytännössä lievimmillään ravintolat saisivat olla auki pidempään kuin nykyinen kello 23, ja myös tiukimmilla alueilla rajoitukset olisivat keveämmät kuin nyt.

Tällä hetkellä tiukimmillaan anniskelu pitää lopettaa klo 17, baarin sulkea ovensa kello 18 ja ruokaravintolan kello 19. Myös näihin siis tulisi jonkin verran lisää aikaa, mutta tarkkoja aikoja puntaroidaan vielä.

Edelleen ruokaravintoloiden rajoitukset olisivat lievemmät kuin pääasiassa alkoholia anniskelevien ravintoloiden.

Torstaina mahdollisesti tiedotetaan

Taustalla on hallituksen exit-strategian idea, jonka mukaan koronarajoituksia kevennetään portaittain tautitilanteen mahdollistaessa.

Torstaina valtioneuvoston istunnossa tehdään kevennykset tiettävästi Kymenlaakson ja Itä-Savon alueiden nykyisiin ravintolarajoituksiin, koska koronatartuntojen ilmaantuvuus on niillä alueilla laskenut. Pohdinnassa on, että samassa yhteydessä tiedotetaan, milloin uudet kevyemmät kokonaisrajoitukset koko maassa tulevat voimaan.