IL: Suomalaiset someseuraajat käräyttivät Aki Mannisen Norjan puolelta – kalastusloma päättyi karusti poliisikuulusteluihin

Aki Manninen on ollut paljon esillä julkisuudessa, myös vaimonsa Ritan kanssa. Pyry Pietiläinen
Tommi Salo

Tommi Salo

Iltalehti kertoo hyvinvointiyrittäjä Aki Mannisen kalastusloman saaneen Norjassa tylyn lopun, kun poliisit tulivat paikalle ja lopettivat Mannisen ja muun seurueen kalastustoimet. Lehden mukaan monet somessa Mannista seuraavat suomalaiset olivat soittaneet ilmiantopuheluita Norjan poliisille.

Paljon julkisuudessa viime aikoina ollut Manninen oli lähtenyt viime viikon lopulla kalastuslomalle Norjaan ystävänsä ja 12-vuotiaan kummipoikansa kanssa.

Manninen oli kertonut matkastaan avoimesti Instagramin tarinaosiossa, sillä hänellä ei ollut syytä peitellä reissunsa päämäärää. Hän kertoi ottaneensa etukäteen selvää rajaviranomaisilta, että Norjaan saa mennä Kilpisjärven rajanylityspaikan kautta.

Manninen sanoi Iltalehdelle jo aiemmassa haastattelussa ymmärtäneensä, että kevennyksiä oli tehty Pohjois-Norjassa rauhoittuneen koronavirustilanteen vuoksi.

– En mä nyt niin tyhmä ois ollu, että en olisi tarkistanut asiaa. Tarkistin jo viikko sitten. En mä olisi lähtenyt ajamaan tuhansia kilometrejä ja uhmaamaan lakia, Manninen kommentoi tuolloin.

Manninen pääsi seurueineen rajan yli Norjaan ja asettui kalastelemaan noin 150 kilometrin päähän rajasta.

Iltalehden mukaan seurue ehti kalastaa muutaman päivän ajan. Kun Manninen ja hänen seurueensa istuivat asuntoautossaan, poliisiauto kurvasi paikalle.

– Poliisit sanoivat, että minusta oli Norjassa haku päällä. Poliisit olivat tunnistaneet Instagramissa kuvaamiani paikkoja, ja siksi he meidät löysivät, Manninen kertoi lehdelle.

Manninen vietiin seurueensa kanssa lähimmälle poliisiasemalle kuulusteluihin. Poliisit kertoivat tarkkaavaisten suomalaisten olleen ilmiantopuheluiden takana.

– Siellä me istuimme oikein kopissa. Samalla selvisi, että Norjan puolella rajavalvonta oli pettänyt. Me olimme tulleet maahan hyvässä uskossa, ja uskoimme toimineemme säädösten mukaan.

– Poliisien mukaan Norjan rajavartion olisi pitänyt pysäyttää meidät heti rajalla, mutta jostain syystä valvonta ei ollut tarpeeksi tehokasta. Norjan poliisilla ei ollut meille mitään vaatimuksia. He vain sanoivat, että nyt olisi syytä lähteä takaisin Suomeen, Manninen kertoi Iltalehdelle.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut