Suomessa on raportoitu 280 uutta koronavirustartuntaa – kahden miljoonan rokoteannoksen määrä on ylitetty

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Suomessa on todettu tänään torstaina 280 uutta koronavirustartuntaa. Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohti on 54 viimeisen kahden viikon ajalta.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) mukaan covid-19-potilaiden aiheuttama sairaalahoidon kuormitus oli Suomessa suurimmillaan maaliskuun lopulla ennen pääsiäistä. Tämän jälkeen sairaalahoidossa olevien potilaiden yhteenlaskettu määrä on vähentynyt puoleen. Kahden viime viikon aikana potilasmäärä on kuitenkin pysynyt melko vakaana.

STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki kertoi torstain tiedotustilaisuudessa, että Suomessa koronatartuntojen määrä laskee nopeammin kuin sairaalakuormitus.

Voipio-Pulkin mukaan ei voi välttyä ajatukselta, että Suomessa yleistynyt koronaviruksen brittivariantti saattaa aiheuttaa hiukan vakavampaa tautia. Suomessa oli viime perjantaihin mennessä vahvistettu 4 521 brittivarianttitapausta.

STM:stä muistutetaan, että koska koronatartuntoja todetaan vieläkin paljon, on perusteltua ylläpitää alueilla tehokkaita ja kattavia keinoja tartuntojen estämiseksi. Nopeat epidemiatilanteen muutokset ovat edelleen mahdollisia, ja erilaiset virusmuunnokset tuovat epidemiatilanteeseen epävarmuutta. 

Ajalla 26.4.−2.5. tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin noin 1 350 uutta koronatapausta, mikä on noin 250 tapausta vähemmän kuin edellisellä viikolla. Viikolla 17 tautitapauksia oli 73 prosenttia vähemmän kuin viikolla 10, jolloin tapausmäärä oli koko epidemia-ajan korkein eli 4 941 varmistettua tartuntaa.

STM:n osastopäällikkö Taneli Puumalainen kertoi tiedotustilaisuudessa, että kahden miljoonan annetun koronarokoteannoksen määrä on ylitetty. Lukuun on laskettu mukaan sekä ensimmäinen että toinen annos.

– Lukema näkyy rokoterekisterissä tänään tai viimeistään huomenna, Puumalainen totesi.

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitivät torstaina koronatilannekatsauksen, jossa käsiteltiin tautitilannetta ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti sekä tämän hetken rokotustilannetta.

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut