Kokoomuksen eduskuntaryhmä tarkastelee uudelleen kantaansa EU:n elpymispakettiin

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo luonnehti valiokunnan mietinnön lausumia "erittäin merkittäviksi". HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on tänään koolla keskustelemassa suhtautumisestaan EU:n elpymispakettiin. Eduskuntaryhmä on koolla iltapäivällä puoli kolmesta alkaen.

Elpymispaketista on määrä äänestää eduskunnassa ensi keskiviikkona.

Aiemmin viime viikolla puolue ilmoitti äänestävänsä tyhjää äänestyksessä, jossa elpymispaketin hyväksymiseen vaaditaan kahden kolmasosan enemmistö. Kokoomuksen varapuheenjohtaja, eduskunnan valtiovarainvaliokunnan jäsen Elina Valtonen kertoi kuitenkin tiistaina Ylelle , että kokoomuksen ryhmän kanta voi vielä vaihtua ja että lopullinen kanta muodostuu valtiovarainvaliokunnan mietinnön perusteella.

Valtiovarainvaliokunta totesi mietinnössään keskiviikkona, että elpymispakettiin osallistuminen on Suomen edun mukaista. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo luonnehti mietinnön lausumaehdotuksia merkittäviksi.

– Tämä on europolitiikan ryhtiliike, jossa vaaditaan palaamaan vastuulliseen europolitiikkaan, kohti sitä että jokainen vastaa omista veloistaan, Orpo sanoi keskiviikkona STT:lle.

Orpo ei kuitenkaan ennakoinut valiokunnan mietinnön vaikutuksia kokoomuksen kantaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut