CNN: Navalnyi saamassa Amnestyltä takaisin mielipidevangin aseman

Aiemmin Amnesty oli ilmoittanut, että se ei aio enää kutsua Navalnyia mielipidevangiksi, koska tämä oli menneisyydessä esittänyt kommentteja, jotka voidaan tulkita vihapuheeksi. AFP / LEHTIKUVA

STT

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi saa ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalilta takaisin mielipidevangin aseman, kertoi hänen läheinen avustajansa Leonid Volkov.

Kanadan parlamentin ulkoasiainkomitealle puhunut Volkov sanoi kuulleensa järjestöltä, että se aikoo ensi viikolla julkaista lausunnon, jossa se kertoo poistaneensa Navalnyin mielipidevangin statuksen jouduttuaan Venäjän informaatiokampanjan uhriksi, kertoi uutiskanava CNN .

Amnesty ilmoitti helmikuussa, ettei se enää aio kutsua Navalnyia mielipidevangiksi, koska tämä oli menneisyydessä esittänyt kommentteja, jotka voidaan tulkita vihapuheeksi.

Navalnyi on helmikuusta lähtien istunut reilun kahden ja puolen vuoden vankeustuomiota vanhoista petossyytteistä, joita Navalnyi pitää poliittisina.

Kommentoi

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut