Presidentti Sauli Niinistö onnitteli äitejä – "Jokainen teistä äideistä on huomioimisen arvoinen"

Presidentti Sauli Niinistö toivotti hyvää äitienpäivää Twitterissä . Videolla pitämässään äitienpäiväpuheessa Niinistö korosti äitiyden merkitystä.

– Jokainen teistä äideistä on huomioimisen arvoinen. Kasvatuksella, tuella ja ymmärryksellä te annatte elämänmittaiset eväät lapsillenne, sanoi Niinistö puheessaan.

Niinistön mukaan äidit rakentavat tulevaisuuden Suomea yhdessä lapsiensa kanssa.

– Se ei ole ihan pieni tehtävä.

Presidentti palkitsee tänä vuonna 29 kasvattajana ansioitunutta äitiä Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalilla kultaristein. Äitienpäivän kunniamerkit jaetaan tänä vuonna 75. kerran.

Puheessaan Niinistö totesi, että palkittavat äidit ovat usein toimineet paitsi omien lastensa myös toisten lasten parhaaksi.

Perinteistä valtakunnallista äitienpäivän juhlaa ei tänään järjestetä. Äitienpäivän kunniamerkkien jako siirtyy koronavirustilanteen vuoksi kuten viime vuonnakin.

Äitien merkkipäivää juhlitaan kansainvälisesti, mutta sen ajankohta vaihtelee maittain. Suomessa äitienpäivää vietetään perinteisesti toukokuun toisena sunnuntaina. Äitienpäivä on virallinen liputuspäivä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut