Amazonille voitto verokiistassa EU-komission kanssa

EU-tuomioistuin linjasi, ettei Amazonin tarvitse maksaa Luxemburgille 250 miljoonan euron rästiveroja, kuten komission kilpailuosasto oli määrännyt. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Verkkokauppajätti Amazon on voittanut EU-komission kanssa käydyn verokiistan. EU-tuomioistuin linjasi, ettei Amazonin tarvitse maksaa Luxemburgille 250 miljoonan euron rästiveroja, kuten komission kilpailuosasto oli määrännyt.

Komissio oli vuonna 2017 katsonut, että Luxemburgin Amazonille myöntämät veroedut olivat laitonta valtiontukea. Tuomioistuimen mielestä Amazon ei kuitenkaan ollut saanut erityiskohtelua.

Amazon otti ratkaisun tyytyväisenä vastaan. Amazon sanoi lausunnossaan, että komission laskelmat olivat monilla tavoin virheelliset.

Komissio on pitkään pyrkinyt kitkemään monikansallisten yhtiöiden verokeinottelua, mutta yritykset ovat monasti kaatuneet EU-tuomioistuimessa.

Kansalaisjärjestö Finnwatch kommentoi päätöksen antavan EU-maille jatkossakin mahdollisuuden houkutella yrityksiä epäreilulla yksittäisiä yrityksiä suosivalla verokohtelulla. Finnwatch katsoo, että verojärjestelmä pitäisi uudistaa perusteellisesti ja kansainvälinen minimiyhteisövero ottaa käyttöön.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut