Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varapuhemies Eerola ei toistaiseksi johda puhetta elpymispaketin käsittelyssä – "On suuri riski, että hän ajattelee puhemiehen työtä enemmin perussuomalaisesta näkökulmasta"

Eduskunnan toinen varapuhemies Juho Eerola (ps.) ei toistaiseksi johda puhetta eduskunnan täysistunnossa EU:n elpymispaketin käsittelyn aikana, kertoo puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) STT:lle. Syynä on epäily siitä, toimisiko Eerola puhetta johtaessaan puolueettomasti.

Eerola on avoimesti tuonut esiin, että hänellä on perussuomalaisten politiikkaan liittyviä tavoitteita. Vehviläisen mukaan tämä voisi vaarantaa Eerolan puolueettomuuden.

– On suuri riski, että hän ajattelee puhemiehen työtä enemmin perussuomalaisesta näkökulmasta kuin puolueettoman puhemiehen roolista.

Vehviläinen kertoo yllättyneensä, kun Eerola keskiviikkona avoimesti kertoi STT:lle, että hän olisi edellisyönä saattanut käyttää istuntoa johtaessaan tilannetta hyväkseen, jos tukipaketin vastustajilla olisi ollut tilapäinen enemmistö eduskunnassa. Näin paketin käsittely olisi voinut lykkääntyä jopa syksyyn saakka.

Vehviläinen otti tuolloin yöllä istunnon johtaakseen, eikä tällaista tilannetta päässyt syntymään.

Lisäksi eduskunta äänesti keskiviikkona, että elpymispaketin käsittely pannaan pöydälle illalla alkaneeseen toiseen täysistuntoon. Tällä estettiin se, ettei paketin käsittelyä voida enää lykätä.

Vehviläinen kertoi, että hän ennen keskiviikkoiltana alkanutta istuntoa keskusteli ensimmäisen varapuhemiehen Tarja Filatovin (sd.) ja eduskunnan virkakunnan kanssa, onko vielä muita riskejä siihen, että asian käsittelyä pitkitettäisiin.

Vehviläinen sanoi keskustelleensa keskiviikkona ratkaisusta Eerolan kanssa ja tämän ymmärtäneen sen.

Elpymispaketin käsittelyä johtavat nyt puhemies Vehviläinen ja varapuhemies Filatov vuorovedoin.

Varapuhemiesten tehtävä on sijaistaa puhemiestä tämän ollessa estyneenä. Ensisijaisena sijaisena on ensimmäinen varapuhemies.

Vehviläisen ratkaisusta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat .