Venäjä listasi Yhdysvallat ja Tshekin "epäystävällisiksi valtioiksi"

Venäjä julkisti perjantaina pääministeri Mihail Mishustinin allekirjoittaman asetuksen ja siihen liittyvän listan epäystävällisistä valtioista. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjä on listannut Yhdysvallat ja Tshekin "epäystävällisiksi valtioiksi". Venäjä julkisti perjantaina pääministeri Mihail Mishustinin allekirjoittaman asetuksen ja siihen liittyvän listan, jolla olevien valtioiden sanotaan tehneen epäystävällisiä toimia Venäjää tai Venäjän kansalaisia vastaan. Listalla ovat vain Yhdysvallat ja Tshekki.

Yhdysvallat ei vastaisuudessa saa palkata Venäjän suurlähetystöönsä venäläistä henkilöstöä ja Tshekille sallitaan vastaavasti korkeintaan 19 paikallisen palkkaaminen.

Venäjän ulkoministeriön edustajan mukaan Yhdysvaltojen odotetaan saattavan rajoituksen voimaan elokuun alkuun mennessä, kertoo uutistoimisto Tass .

Tshekki kommentoi Venäjän päätöksen kiristävän Tshekin ja Venäjän suhteita entisestään, ja EU vakuutti unionin tukevan Tshekkiä.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov puolestaan ilmoitti, että Venäjä on edelleen valmis vuoropuheluun.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut