Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Paavo Lipponen Ylellä: Eduskunnan keskustelukulttuuri päästetty rappeutumaan

Entisen pääministerin ja puhemiehen Paavo Lipposen (sd.) mukaan eduskunnan suuren salin keskustelukulttuuri on päästetty rappeutumaan.

– Puheenvuoron käyttäjien päälle mölistään ja puheissa esiinnytään kuin viihdeohjelmissa, Lipponen sanoo Ylen haastattelussa.

Eduskunnan toisen varapuhemiehen Juho Eerolan (ps.) toimintaa EU:n elpymispaketin käsittelyn yhteydessä Lipponen pitää poikkeuksellisena.

– Varapuhemiehen käytös poikkeaa eduskunnan pelisäännöistä, jotka on tarkoitettu turvaamaan jokaisen ryhmän ja edustajan oikeudet, Lipponen sanoi Ylelle.

Eerola oli aiemmin vihjannut, että jos suuressa salissa syntyisi tilanne, jossa perussuomalaiset olisi ollut hetken enemmistönä salissa, elpymispaketin pöydällepanosta olisi voitu äänestää ja varsinainen äänestys paketin hyväksymisestä siirtyä jopa syksyyn.

Puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) hyllytti Eerolan elpymispaketin käsittelyn ajaksi.

Perussuomalaiset pitkittivät elpymispaketista äänestämistä puhemaratonilla, joka päättyi vasta perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Ex-pääministeri Lipposen mielestä keskustelu EU:n elpymispaketista on tarpeen, mutta Suomessa keskustelu on painottunut liikaa nettomaksu- ja velkakysymykseksi.

– Näkemyksellisiä puheenvuoroja on käytetty hyvin vähän. Paketin kannattajat ovat jättäneet suuren salin sen vastustajille. Monet tahot, myös media, ovat ohjanneet keskustelua jänkkäystasolle, Lipponen sanoo Ylellä.