Guardian ja New York Times: New Yorkin Priden järjestäjät kieltävät poliisien osallistumisen kulkueeseen

Poliisit eivät ole jatkossa tervetulleita New Yorkin Pride-marssille. Marko Kekki

Erno Laisi

New Yorkin Pride-tapahtumien järjestäjät ilmoittivat lauantaina kieltävänsä poliisien osallistumisen vuosittaiseen kulkueeseen, kertoo brittilehti Guardian. Kielto on voimassa ainakin vuoteen 2025 asti.

Poliisien ulossulkemista kulkueesta järjestäjät perustelivat sillä, että jotkut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajat katsovat poliisin olevan heille uhka.

– Viranomaisten on tarkoitus tarjota turvallisuuden tunnetta. Sen sijaan viranomaisten toiminta voi olla uhkaavaa ja vaarallista yhteisömme jäsenille, järjestäjät totesivat lauantaisessa lausunnossaan Guardianin mukaan.

New Yorkin poliisilaitos NYPD kutsui Pride-järjestäjien päätöstä "lannistavaksi".

– Ajatus poliisien syrjäyttämisestä on masentava ja ristiriidassa arvojemme kanssa. Päätöksestä huolimatta aiomme olla varmistamassa tapahtuman liikenneturvallisuutta ja sujumista, NYPD:n edustaja totesi Guardianin mukaan.

Poliisien osallistumiskielto koskee myös seksuaalivähemmistöjä edustavan Gay Officers Action Leaguen jäseniä, kertoo puolestaan New York Times.

Gay Officers Action League ilmoitti pitävänsä järjestäjien asettamaa kieltoa "masentavana".

Priden järjestäjät ilmoittivat myös vaativansa tapahtuman kulkua valvovia poliiseja pysyttelemään etäällä kulkueesta.

Tämän vuoden tapahtuma on tarkoitus järjestää kesäkuussa. Viime vuonna kulkue peruttiin koronaviruspandemian vuoksi. New Yorkin Pride järjestettiin ensimmäisen kerran 51 vuotta sitten.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut