Tulitauko päättyi, Afganistanissa taistellaan taas

STT–AFP

Afganistanin hallituksen joukot ja Taleban ottivat heti tänään yhteen, kun osapuolten sopima kolmipäiväinen tulitauko oli eilen päättynyt. Tulitauko oli sovittu paastokuukausi ramadanin päättävän juhlan kunniaksi.

Taisteluja käytiin Helmandin maakunnan pääkaupungin liepeillä. Paikallisen viranomaisen mukaan taistelut alkoivat aamulla ja jatkuivat vielä päivällä. Aloittajasta oli ristiriitaisia näkemyksiä.

Tulitauon aikaan Afganistanissa oli pääosin rauhallista. Rauhan rikkoi kuitenkin moskeijaräjähdys perjantaina pääkaupungissa Kabulissa. Iskussa kuoli 12 ihmistä, joiden joukossa oli perjantairukouksia johtanut imaami. Iskun tekijäksi ilmoittautui äärijärjestö Isis.

Afganistanin hallitus ja Taleban aloittivat syksyllä rauhanneuvottelut Qatarissa, mutta neuvottelut ovat sakanneet viime kuukausina. Osapuolet tapasivat perjantaina ja sopivat vauhdittavansa neuvotteluja.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut