Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Portugali avaa ovet turisteille, Britanniassa uskotaan koronarokotteiden päihittävän myös intialaisen virusmuunnoksen

Portugali avaa maanantaina matkailuaan liki kaikkien Euroopan maiden turisteille. Maan sisäministeriön mukaan "sallittuja ovat kaiken tyyppiset matkat, myös sellaiset, jotka eivät ole välttämättömiä".

Portugaliin ei kuitenkaan ole asiaa sellaisten maiden vierailijoilla, joissa koronatartuntoja on 100 000:ta asukasta kohti yli 500. Tällä hetkellä tällaisia maita ovat Kypros, Kroatia, Liettua, Hollanti ja Ruotsi.

Sisäministeriö kuitenkin muistutti, että rajoitukset pysyvät voimassa edelleen myös moniin Euroopan ulkopuolisiin maihin, eikä turismia olla avaamassa rajoittamattomasti.

Kaikkien maahan tulevien on esitettävä todistus negatiivisesta koronatestistä, eikä se saa olla yli kolmea päivää vanha. Ilman todistusta maahan tuleville mätkäistään 500 – 2 000 euron sakko.

Britanniassa uskotaan koronarokotteiden päihittävän myös intialaisen virusmuunnoksen

Britannian terveysministeri Matt Hancock sanoi sunnuntaina olevansa luottavainen sen suhteen, että nykyiset koronarokotteet tarjoavat hyvän suojan myös maassa leviävää intialaista virusvarianttia vastaan.

Hanckokin mukaan maanantaina voimaan tulevat koronarajoituksien lievennykset pannaan toimeen suunnitellusti. Sen sijaan myöhemmäksi suunniteltuja lievennyksiä voidaan vielä joutua siirtämään.

Britanniassa elokuvateatterit, museot ja urheilutilat on määrä avata maanantaina ensimmäistä kertaa kuukausiin. Myös tapaamisrajoituksia lievennetään ja rajoitettu matkustaminen ulkomaille on mahdollista.

Intialaisen koronavirusmuunnoksen määrät ovat kuluvan viikon aikana nousseet runsaasta viidestäsadasta pitkälle toiselle tuhannelle. Eniten virusmuunnosta on löydetty Britannian pohjoisosassa sijaitsevista Boltonista ja Blackburnista,