Lännen Media: Varapuhemies Eerola sanoo, ettei olisi viivyttänyt elpymispaketin käsittelyä syksyyn saakka

Eerola sanoo, ettei saanut elpymispaketin käsittelyn aikana ohjeita perussuomalaisten eduskuntaryhmältä. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

EU:n elvytyspaketin eduskuntakäsittelystä syrjään siirretty eduskunnan varapuhemies Juho Eerola (ps.) sanoo Lännen Medialle , ettei hänen tarkoituksenaan ollut venyttää elpymispaketin käsittelyä pitkälle tulevaisuuteen. Eerola kertoo, että hän olisi viime keskiviikon vastaisena yönä lähtökohtaisesti keskeyttänyt asian käsittelyn ja siirtänyt sen seuraavan päivän puolelle.

– Yötä myöten keskusteleminen ei ole eduskunnan arvon mukaista. Olisin luultavasti todennut, että jatketaan paremmalla ajalla. Totta kai sekin olisi viivästyttänyt käsittelyä, Eerola sanoo Lännen Medialle.

Eerola siirrettiin syrjään elpymispaketin käsittelystä viime torstaina puolueellisuusepäilyn takia. Tätä ennen hän oli kertonut STT:lle, että hän olisi saattanut käyttää istuntoa johtaessaan tilannetta hyväkseen, jos tukipaketin vastustajilla olisi ollut tilapäinen enemmistö eduskunnassa.

Eerola sanoo, ettei saanut elpymispaketin käsittelyn aikana ohjeita perussuomalaisten eduskuntaryhmältä. Hän ilmoittaa jatkavansa varapuhemiehenä normaalisti.

Keskustelu EU:n elpymispaketista päättyi eduskunnassa lauantaina aamuyöllä. Elpymispakettia vastustava perussuomalaiset pitkitti keskustelua useita päiviä.

Paketin hyväksymisestä äänestetään tiistaina. Sen hyväksymiseen vaaditaan kahden kolmasosan enemmistö.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut