Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 50 ihmistä kateissa Libyasta Eurooppaan suunnanneen veneen upottua

Yli 50 ihmistä on kateissa Libyasta Eurooppaan suunnanneen veneen upottua Välimerellä, kertoo Tunisian puolustusministeriö.

Puolustusministeriön edustajan mukaan haaksirikosta selvinneitä pelastettiin öljynporauslautan luota Tunisian etelärannikon lähellä.

– Pelastuneita on 33, kaikki ilmeisesti Bangladeshista, kertoi Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n tiedottaja Flavio Di Giacomo uutistoimisto AFP:lle.

Yli viidenkymmenen kateissa olevan kansallisuutta ei tiedetä.

Libyan Zuwarasta sunnuntaina lähteneeseen veneeseen oli ahtautunut yli 90 matkustajaa. Onnettomuuden syy ei ole tiedossa, mutta Pohjois-Afrikasta Eurooppaan lähtevät alukset ovat usein erittäin ylikuormitettuja kyhäelmiä, ja niitä lähtee matkaan myös myrskysäässä.

Libya on yksi keskeinen kauttakulkumaa Eurooppaan pyrkiville.

IOM:n mukaan vuoden alusta lähtien yli 500 ihmistä on kuollut yrittäessään ylittää Välimerta Pohjois-Afrikasta Italiaan ja Maltalle. Tämän vuoden puolella lähes 9 000 ihmisen matka on keskeytetty merellä, ja heidät on lähetetty takaisin Libyaan, Di Giacomo kertoi.

Viime vuonna Välimerellä kuoli YK:n mukaan ainakin 1 200 siirtolaista.