Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Israel jatkoi Gazan piiskaamista iskuilla, runsaan viikon aikana kuollut pitkälti yli 200 palestiinalaista

Israelin armeija kertoo tuhonneensa nelisenkymmentä äärijärjestö Hamasin maanalaista kohdetta Gazassa keskiviikon vastaisen yön ja keskiviikkoaamun ilmaiskuissaan. Yön aikana Gazasta ammuttiin viitisenkymmentä rakettia kohti Israelia.

– Räjähdysten, ohjusten ja hävittäjien äänet kauhistuttavat meitä. Nelivuotias poikani sanoo, ettei hän uskalla nukkua, koska hän pelkää, että herättyään löytää meidät kaikki kuolleena, sanoi seitsenlapsisen perheen äiti Randa Abu Sultan, 45.

Palestiinalaislähteiden mukaan Hamasiin kytköksissä olevan radioaseman toimittaja sai surmansa Gazan kaistan pohjoisosassa, kun hänen kotiinsa iskettiin. Hän oli ensimmäinen konfliktin aikana kuollut toimittaja.

Toista viikkoa jatkuneissa yhteenotoissa on saanut surmansa ainakin 219 palestiinalaista, joista yli 60 lapsia, kertoivat Gazan terveysviranomaiset.

Gazasta ammuttu rakettituli on tappanut 12 israelilaista.

Ranska hakee ratkaisua

Ranska on ehdottanut YK:n turvallisuusneuvostolle Israelin ja Gazan sotatoimiin liittyvää päätöslauselmaa. Presidentti Emmanuel Macronin kanslia kertoi tulitaukoa peräänkuuluttavasta lauselmasta myöhään tiistaina paikallista aikaa.

Lausunnossa kerrotaan, että Macron oli päässyt yhteisymmärrykseen Egyptin presidentin Abdel Fattah al-Sisin ja Jordanian kuningas Abdullahin kanssa.

– Kolme maata on samaa mieltä kolmesta yksinkertaisesta elementistä: ampumisen on loputtava, on aika tulitauolle ja YK:n turvallisuusneuvoston täytyy tarttua aiheeseen, kansliasta sanottiin.

Ranska on vaatinut välitöntä tulitaukoa jo useiden päivien ajan. Se on tukenut Egyptiä sovittelemaan tahojen välillä.

Kiinan YK-lähettiläs Zhang Jun kertoi, että ehdotusta oli käsitelty suljettujen ovien takana ja että Kiina on tukemassa kaikkia pyrkimyksiä kriisin päättämiseen.

Turvallisuusneuvosto ei ole kyennyt tekemään yhteistä julkilausumaa tilanteesta, sillä Israelia tukeva Yhdysvallat on jo kolmesti estänyt sen.