WHO: Kansainvälistä matkustamista tulee vielä välttää koronatilanteen valossa

YK:n turvallisuusneuvoston mukaan rokotetoimituksia Afrikkaan tulisi tehostaa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ulkomaanmatkailua tulisi vielä välttää koronatilanteen valossa, kertoo Maailman terveysjärjestö WHO:n Euroopan-johtaja Hans Kluge. Hän kommentoi asiaa tänään lehdistötilaisuudessa.

Klugen mukaan pandemiatilanne on edelleen uhkaava ja siihen liittyy uutta epävarmuutta. Tästä syystä kaikkien pitäisi hänen mukaansa olla edelleen varovaisia ja harkita uudelleen tai välttää kansainvälistä matkustamista.

Hän kertoi myös, että käyttöluvan saaneet koronarokotteet ovat tehokkaita kaikkia tunnettuja virusmuunnoksia vastaan. Rokotteet ovat Klugen mukaan tehokkaita myös Intiassa alkujaan havaittua muunnosta vastaan. Kyseisen muunnoksen on uskottu olevan osasyyllinen Intian nykyiseen koronakriisiin.

YK:n turvallisuusneuvosto huolissaan Afrikan rokotetoimituksista

YK:n turvallisuusneuvosto antoi keskiviikkona julkilausuman, jossa korostettiin tarvetta lisätä korona-apua Afrikalle erityisesti tehostamalla rokotetoimituksia. Lausumassa kirjoitetaan neuvoston olevan huolissaan siitä, että Afrikka on saanut vain kaksi prosenttia kaikista maailmanlaajuisesti jaetuista rokotteista.

Neuvosto painotti tarvetta mahdollistaa tasavertainen pääsy laadukkaisiin, turvallisiin ja kohtuuhintaisiin koronarokotteisiin, hoitoihin, lääkkeisiin ja diagnostiikkaan. Lausuma hyväksyttiin Afrikan rauhaa ja turvallisuutta käsittelevässä neuvoston virtuaalisessa istunnossa.

Hidas rokotteiden käyttöönotto on herättänyt huolta siitä, että mantereella saattaisi syntyä virusmuunnoksia, jotka Afrikan lisäksi voisivat levitä myös maailmanlaajuisesti.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut