Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

STTK kaipaa etätyön pelisääntöjen päivittämistä

Toimihenkilöiden keskusjärjestö STTK toivoo, että koronan myötä lisääntyneen etätyön ohjeistus saatettaisiin ajan tasalle.

Keskusjärjestö huomauttaa, että virustilanne on tehnyt näkyväksi työoloja ja ergonomiaa koskevia ongelmia, joita vuodelta 2005 peräisin olevaan etätyösuositukseen liittyy. STTK muun muassa painottaa, että etätöiden mahdollisesti pysyvä lisääntyminen ei saa tarkoittaa työaikojen villiintymistä tai työ- ja vapaa-ajan hämärtymistä.

– Jopa kellon ympäri tapahtuvan työn ihannointi on lyhytnäköistä ja vaarallista. Suomessa se näkyy esimerkiksi lisääntyvinä mielenterveysongelmina ja työkyvyttömyyseläkkeinä, keskusjärjestön puheenjohtaja Antti Palola sanoo tiedotteessa.

Palola esitti edustajiston kokouksessa, että työmarkkinakeskusjärjestöt ja ministeriöt tekisivät etätyöstä selvityksen.

– Se antaisi edellytykset arvioida lainsäädännön mahdollisia kehittämistarpeita, kun etätyö jatkossa todennäköisesti muodostaa osassa ammatteja aiempaa suuremman osan työajasta, Palola sanoi.

Palola myös arvioi, että etätyö on yksi esiin nouseva teema syksyn työehtosopimusneuvotteluissa.