Mökkikauppa kävi alkuvuonna kiivaana, hinnat kipusivat yli 20 prosenttia

Koronapandemiaa edeltäneeseen aikaan nähden mökkikauppa piristyi suosituilla mökkipaikkakunnilla lähes 120 prosenttia. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

Mika-Matti Taskinen / STT

Kesämökkikauppa on jatkunut Suomessa alkuvuoden aikana vilkkaana, kertoo Maanmittauslaitos. Kauppojen määrä on koko maassa kasvanut vajaat 50 prosenttia tammi-huhtikuun aikana viime vuoden vastaavasta ajasta.

– Mökkikaupan kasvua talvisaikaan voi pitää pienenä ihmeenä. Se todistaa kiinteistövälittäjien väitteet kovasta kysynnästä, koska toteutuneiden kauppojen määrän kasvu on noin valtavaa, rekisteripäällikkö Taisto Toppinen Maanmittauslaitoksesta sanoo tiedotteessa.

Mökkien kova kysyntä on myös nostanut niiden hintaa. Maanmittauslaitoksen mukaan mökkien keskihinta on noussut yli 20 prosenttia viime vuoden alusta.

– Saamieni tietojen mukaan markkinoilla ei tule myyntiin niin paljon mökkejä kuin on kysyntää. Nyt kannattaa laittaa mökki myyntiin, jos on vähänkin sellaisia ajatuksia tai itse käyttää mökkiä vain vähän. Tämä kuuma markkinatilanne ei tule jatkumaan vuosia, Toppinen sanoo.

Kuusamossa kaupat kolminkertaistuivat

Kymmenellä suosituimmalla mökkipaikkakunnalla rantamökkejä saatiin kaupaksi tammi-huhtikuun aikana lähes 250, mikä on yli 50 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän. Koronapandemiaa edeltäneeseen toissa vuoden alkuun nähden mökkikauppa piristyi suosituilla mökkipaikkakunnilla lähes 120 prosenttia.

Mökkikauppa on ollut erityisen vahvaa Etelä-Savossa sekä Kuusamossa, jossa tehtiin alkuvuoden aikana yli kolminkertainen määrä mökkikauppoja viime vuoteen nähden.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut