Navalnyille tulossa tukku uusia syytteitä – "Rikossyndikaattini kasvaa", oppositioaktivisti vitsaili

Navalnyi kärsii parhaillaan runsaan kahden ja puolen vuoden vankilatuomiota rangaistussiirtolassa Moskovan lähellä. Dimitar Dilkoff/AFP

STT–AFP

Venäläisen oppositioaktivistin Aleksei Navalnyin mukaan häntä vastaan on aloitettu jälleen rikostutkinta useiden uusien rikosepäilyjen vuoksi.

Navalnyin mukaan tutkijat ovat kertoneet hänelle, että häntä epäillään muun muassa oman korruption vastaisen säätiönsä rahojen kavaltamisesta, tuomarin kunnian loukkaamisesta ja sellaisen järjestön perustamisesta, joka yllyttää venäläisiä olemaan täyttämättä kansalaisvelvollisuuksiaan.

– Vaikutusvaltainen rikossyndikaattini kasvaa: olen nero ja alamaailman varjohallitsija, Navalnyi kommentoi ironisesti Instagram-tilillään.

Navalnyi kärsii parhaillaan runsaan kahden ja puolen vuoden vankilatuomiota rangaistussiirtolassa Moskovan lähellä. Hänet otettiin kiinni tammikuussa, kun hän palasi Saksasta, missä häntä hoidettiin myrkytyksen vuoksi.

Navalnyin mukaan hänen myrkytyksensä takana oli Venäjän tiedustelupalvelu FSB. Venäjä on kiistänyt syytöksen.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut