Verottaja teki virheen, joka koskee useita kymmeniä tuhansia suomalaisia – mätkyjen tai veronpalautusten määrät saattavat muuttua

Osalla suomalaisista saattaa tulla vielä muutoksia jäännösveron tai veronpalautuksen määrään verottajan virheen vuoksi. Jussi Vehkasalo/Arkisto
Tommi Salo

Tommi Salo

Verohallinto kertoi tänään tiistaina, että osalle suomalaisista on tehty verotuksessa virhe.

Osalla henkilöasiakkaista viime vuoden verotuksessa sairaanhoitomaksun laskennassa ei ole vähennyksenä huomioitu pakollisia työttömyysvakuutusmaksuja. Näille asiakkaille on siten määrätty liikaa sairaanhoitomaksua.

Verohallinto kertoo korjaavansa virheen automaattisesti ja lähettävänsä uudet verotuspäätökset niille asiakkaille, joita virhe koskee, sekä heidän puolisoilleen. Asiakkaiden ei siis tarvitse virheen vuoksi olla yhteydessä Verohallintoon.

Verohallinnon johtava veroasiantuntija Sami Varonen kertoo Talouselämä-lehdelle, että virheellä on havaittava vaikutus noin 30 000 henkilöasiakkaalle, jotka olivat jo ehtineet saada verotuspäätöksen.

– Potentiaalisia virhetapauksia oli 75 000, mutta siellä oli 45 000 asiakasta, joille ei ollut tulostunut verotuspäätöstä, Varonen toteaa Talouselämälle.

Sairaanhoitomaksun korjaamisen vuoksi jäännösveron tai veronpalautuksen määrä saattaa muuttua. Myös verotuksen päättymispäivä ja sitä myötä veronpalautuksen maksupäivä tai jäännösveron eräpäivät voivat muuttua.

Varosen mukaan suurimmalla osalla vaikutus verotukseen jää alle kymmenen euron. Virheen maksimivaikutus oli 85 euroa.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut