Traficom peruuttaa Valko-Venäjän valtiollisen lentoyhtiön liikennöintiluvan Suomeen

"Olemme arvioineet, että Valko-Venäjän lennonjohto ei välttämättä pysty riittävällä tasolla matkustajien oikeuksista huolehtimaan."

Mika-Matti Taskinen / STT

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on peruuttanut Valko-Venäjän valtiollisen lentoyhtiön Belavian liikennöintiluvan Suomeen. Traficomin mukaan Valko-Venäjä ei voi varmistaa lentoliikenteen ja matkustajien turvallisuutta alueellaan.

Päätös on tullut voimaan välittömästi. Käytännössä liikennöintiluvan peruminen tarkoittaa sitä, että Belavia ei voi lentää Suomen ilmatilassa eikä laskeutua Suomen lentokentille.

Traficomin ylijohtaja Jarkko Saarimäki kertoo STT:lle, että välittömin vaikutus liikennöintiluvan peruuttamisella on ollut se, että Belavian tämänpäiväinen lento Valko-Venäjän pääkaupungista Minskistä Helsinkiin on peruttu. Belavialla on ollut Saarimäen mukaan viikossa muutamia edestakaisia lentoja Suomen ja Valko-Venäjän välillä.

Valko-Venäjä pakotti sunnuntaina Ryanairin koneen laskeutumaan Minskiin, ja samassa yhteydessä otettiin kiinni oppositioaktivisti ja toimittaja Raman Pratasevitsh sekä tämän naisystävä Sofia Sapega .

– Olemme arvioineet, että Valko-Venäjän lennonjohto ei tämän sunnuntaisen toimenpiteen perusteella välttämättä pysty riittävällä tasolla matkustajien oikeuksista huolehtimaan. Päädyimme tähän toimenpiteeseen, jotta voimme varmistaa matkustajien oikeuksien ja lentoturvallisuuden toteutumisen kaikissa tilanteissa, Saarimäki sanoo.

Liikennöintiluvan peruminen pysyvä toimenpide

Liikennöintiluvan peruuttaminen on pysyvä toimenpide eli uuden luvan kanssa aloitetaan puhtaalta pöydältä. Liikennöintiluvan halutessaan Belavian on jätettävä anomus, jolloin Traficom tekee Valko-Vejäjän valtiollisesta lentoyhtiöstä uuden arvion.

Eilen Traficom linjasi Euroopan neuvoston suosituksen mukaisesti, että suomalaisten lentoyhtiöiden muiden EU-jäsenmaiden lentoyhtiöiden tapaan tulisi välttää lentämistä Valko-Venäjän ilmatilassa toistaiseksi. Kaikki suomalaiset lentoyhtiöt ilmoittivat noudattavansa suositusta.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut