Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt ärähti Päivi Lipponen aamiaisetukohusta – "Minä maksoin perheemme ruuat, siivosin, kokkasin ja pyykkäsin – ihan itse"

SDP:n kansanedustajana toiminut pääministeri Paavo Lipposen puoliso Päivi Lipponen kertoi keskiviikkona suorasanaisesti oman kantansa Kesärannan eduista nousseeseen kohuun.

Päivi Lipponen viittasi Facebook-kirjoituksessaan Ilta-Sanomien juttuun, jossa asiaa avattiin näin: IS:lle kerrottiin valtioneuvoston kansliasta, että etu on ollut käytössä ainakin Paavo Lipposen (sd) pääministeriajasta lähtien. Iltalehden mukaan Marinin kanssa vastaavassa mittakaavassa etua on käyttänyt korkeintaan Lipponen.

"JÄRKYTTÄVÄÄ! Miksi valtioneuvoston kanslia kaataa sotkun meidän niskaamme. Minä maksoin perheemme ruuat. Siivosin, kokkasin ja pyykkäsin - ihan itse. Maksoimme jopa vuokraa asunnosta, jota ei ole kukaan jälkeemme tehnyt. Oikaisu olisi nyt kanslialta paikallaan", Päivi Lipponen kirjoitti sosiaalisessa mediassa levinneessä Facebook-kirjoituksessaan.

Kyseisellä edulla tarkoitetaan Iltalehden kertomaa uutista siitä, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) perheen käyttöön on toimitettu valtion varoilla noin 300 eurolla kuukaudessa elintarvikkeita, tyypillisesti aamiaistarvikkeita. Päivi Lipposen mukaan Lipposten perhe ei ole etua käyttänyt.

Etu on perustunut valtioneuvoston kanslian (VNK) tulkintaan, jonka mukaan pääministerillä ja tämän kanssa samaan talouteen kuuluvilla on oikeus saada valtion varoista aamiaistarvikkeita ja kylmiä aterioita yöpyessään Kesärannassa. Hankintojen laillisuus on kyseenalainen.

Päivi Lipposen Facebook-kirjoituksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.