Yhdysvaltain ampuma-aseväkivaltauhrien määrä antoi virheellisen kuvan – STT:n kertomassa yhteismäärässä mukana myös muun muassa itsemurhat

STT

Viime lauantaina julkaistussa Yhdysvaltain ampuma-aseväkivaltaa käsittelevässä jutussa kerrottiin ampuma-aseväkivallan seurauksena kuolleiden lukumääristä virheellisesti. STT:n muotoilusta sai kuvan, että Yhdysvalloissa on tehty enemmän surmia ampuma-asein kuin mitä todellisuudessa on tapahtunut.

Jutun mukaan vuoden alusta perjantaihin 21.5. mennessä Yhdysvalloissa oli kuollut ampuma-aseväkivallan seurauksena yli 16 700 ihmistä ja haavoittunut yli 13 900. Lähteenä oli ampuma-aseväkivaltatapauksia tarkkailevan Gun Violence Archiven (GVA) seuranta.

STT:n siteeraama lukema antoi kuitenkin väärän kuvan, sillä GVA laskee yhteismäärään mukaan myös muun muassa tahattomat ampumatapaukset sekä itsemurhat. Näistä jälkimmäisen osuus kaikista kuolleista on yli puolet.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut