Avi: Lapin rajalla osallistuttava terveystarkastukseen riskimaasta saapuessa

Aiemmin muun muassa Tornion rajanylityspaikalla voimassa ovat jo olleet pakolliset terveystarkastukset. TIMO HEIKKALA / LEHTIKUVA

STT

Lapin aluehallintovirasto (avi) on määrännyt pakollisen terveystarkastuksen riskimaista saapuville matkustajille, virasto tiedottaa. Määräys koskee muun muassa Kolarin, Kemin, Inarin ja Rovaniemen rajanylityspaikkoja.

Aiemmin muun muassa Tornion rajanylityspaikalla voimassa ovat jo olleet pakolliset terveystarkastukset.

Tarkastukseen osallistutaan maahantulon jälkeen ja sen järjestää kunta tai sairaanhoitopiiri.

Avin määräys ei koske muun muassa vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneitä lapsia eikä työtehtävissä olevaa tavaraliikenteen kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä. Myös rajan saamelaisen elinkeinon tai kulttuurin harjoittamisen vuoksi ylittävät saamelaiset ovat määräyksen ulkopuolella.

Jos matkustajalla on esittää negatiivinen tulos enintään 72 tuntia ennen maahantuloa tehdystä koronavirustestistä tai luotettava todistus alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta covid-19-infektiosta, ei tarkastukseen tarvitse osallistua.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut