MTV: Helsinkiläisvaltuutettu "Husu" Husseinia rasistisesti nimitellyt mies tuomittiin sakkoihin

Tilanne sattui marraskuussa 2019, kun kaksi miestä oli asiakkaina Abdirahim Husseinin kuljettamassa taksissa. Irene Stachon / LEHTIKUVA

STT

Helsinkiläistä kaupunginvaltuutettua Abdirahim "Husu" Husseinia (sd.) rasistisesti nimitellyt mies on tuomittu sakkoihin.

Tilanne sattui marraskuussa 2019, kun kolme matkustajaa oli asiakkaina Husseinin kuljettamassa taksissa. Yksi kyydissä olleista miehistä alkoi puhua Husseinin ihonväristä ja synnyinmaasta ja muun muassa sanoi maahanmuuttajia raiskaajiksi.

Mies kiisti syytteen rasistisesta kielenkäytöstä ja vetosi siihen, että Husseinin tulisi poliittisen asemansa vuoksi sietää kritiikkiä. Käräjäoikeus katsoi, että Husseinin poliittinen asema ei liittynyt asiaan, eikä korkeakaan poliittinen asema oikeuta rasistista nimittelyä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen kunnianloukkauksesta 40 päiväsakkoon, mistä tämän tuloilla maksettavaksi tulee 1 440 euroa.

Välikohtauksen jälkeen Hussein kirjoitti Twitterissä, että hän olisi jättänyt asiattomasti käyttäytyneen asiakkaan pois taksin kyydistä. Myöhemmin Hussein myönsi valehdelleensa kyydistä jättämisestä ja pyysi anteeksi.

Tuomiosta kertoi aiemmin MTV .

---

Korjattu klo 17.18: Taksissa oli tapahtumahetkellä kolme asiakasta, ei kaksi, kuten jutussa aiemmin luki.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut