Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Riskimaista Lapin rajanylityspaikkojen kautta Suomeen tulevat terveystarkastukseen

Lapin rajanylityspaikoilla on osallistuttava tästä päivästä alkaen terveystarkastukseen, jos saapuu Suomeen koronatartuntojen riskimaasta. Pakollisen terveystarkastuksen kaikille riskimaista tuleville määräsi Lapin aluehallintovirasto.

Riskimaita ovat ne maat, joiden koronailmaantuvuus on suurempi kuin 25 tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden kahden viikon aikana. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla on ajantasainen tieto siitä, mitkä maat ovat riskimaita.

Määräys terveystarkastuksista koskee Enontekiön, Inarin, Kemin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pellon, Rovaniemen, Sallan, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion rajanylityspaikkoja.

Tarkastukseen osallistutaan maahantulon jälkeen, ja sen järjestää kunta tai sairaanhoitopiiri.

Terveystarkastukset Lapin rajanylityspaikoilla eivät koske vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneitä lapsia. Samoin tarkastuksen välttävät ne, joilla on esittää negatiivinen tulos enintään 72 tuntia ennen maahantuloa otetusta koronavirustestistä tai luotettava todistus alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta covid-19-viruksen infektiosta.