Viro kieltää turkistarhauksen

Virossa parlamentti on hyväksynyt turkistarhauksen kieltämisen vuodesta 2026 lukien. KIMMO MÄNTYLÄ / LEHTIKUVA

STT–BNS

Viron parlamentti on hyväksynyt lain, joka kieltää turkistarhauksen vuodesta 2026 lukien. Laki hyväksyttiin äänin 49–24.

Turkistarhauksen kieltäminen on ollut esillä parlamentissa vuodesta 2009 ja siitä on tätä ennen äänestetty kahdesti, vuonna 2017 ja toissa vuonna.

Viron ympäristöministeri Tõnis Mölder kertoi huhtikuussa kannattavansa turkistarhauksen kieltämistä.

Loomus-eläinsuojelujärjestön mukaan kyseessä on historiallinen päätös.

– Olemme tehneet vuosia töitä saavuttaaksemme tämän. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että Virosta tuli ensimmäinen Baltian maa joka kieltää tarhauksen. Näytämme tällä päätöksellä esimerkkiä niin naapurimaille kuin koko muulle maailmalle. Yhdenkään eläimen ei pidä joutua kärsimään ihmisten turhamaisuuden vuoksi, sanoi järjestön viestinnästä vastaava Annaliisa Post.

Suomalaisen eläinsuojelujärjestön Animalian mukaan turkistarhaus on kielletty jo Hollannissa, Britanniassa, Itävallassa, Norjassa, Belgiassa, Luxemburgissa, Serbiassa, Slovakiassa, Tshekissä, Makedoniassa, Kroatiassa, Sloveniassa, Ranskassa, Unkarissa sekä Bosnia-Hertsegovinassa.

Kettutarhaus on kielletty Tanskassa. Ruotsissa kettutarhaus on loppunut lakitiukennusten vuoksi. Saksassa ja Sveitsissä tiukemmat eläinten hyvinvointivaatimukset ovat lopettaneet tarhauksen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut