Marin IL:n tentissä ateriaedusta: Mielestäni on kohtuullista, että pääministeri saa avun ja tuen arkeensa, mutta olen ymmärtänyt, että moni ei pidä etua kohtuullisena

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo ymmärtäneensä, että moni ihminen ei pidä ateriaetua kohtuullisena. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Iiro-Matti Nieminen / STT

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo, ettei hän aio jatkossa käyttää kohuttua ateriaetua, koska hänellä ei ole aikaa päivätolkulla selventää julkisuudessa perheensä ruokailuja. Marin sanoo käyttävänsä aikansa mieluummin työtehtäviensä hoitamiseen.

Marin kommentoi asiaa Iltalehden puheenjohtajatentissä.

– Mielestäni on kohtuullista, että pääministeri saa avun ja tuen arkeensa hyvin vaativassa tehtävässä. Mutta olen ymmärtänyt, että moni ihminen ei tätä (ateriaetua) pidä kohtuullisena, Marin sanoi.

– Itse pyrin kyllä ennemmin keskittymään työtehtäviin kuin vastaisuudessa enää käymään tämänkaltaista keskustelua julkisuudessa.

Marin kertoi, että ateriaetuun liittyvien asioiden selventämiseen medialle on kulunut hyvin paljon aikaa sekä häneltä itseltään että hänen esikunnaltaan.

Ateriaetu keskimäärin 845 euroa kuussa

Valtioneuvoston kanslia (VNK) ilmoitti maanantaina, että Marin on viime vuoden tammikuusta lähtien käyttänyt pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa asumiseen liittyviä ravitsemispalveluja 14 363 euron edestä, eli keskimäärin 845 eurolla kuukaudessa. Summa sisältää sekä aamiaistarvikkeita että kylmänä toimitetut ateriat.

VNK on pyytänyt Verohallinnolta lausuntoa Kesärannan palveluiden veronalaisuudesta. Marin on pyytänyt keskeyttämään hankinnat menettelyn selvittämisen ajaksi. Hän on myös kertonut maksavansa ateriaetuunsa liittyvät kustannukset itse, koska etuun liittyy epäselvyyksiä.

Oppositiopuolue perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Iltalehden tentissä pitävänsä hyvänä, että asia selvitetään. Hän kuitenkin sanoi, että koko yhteiskunta on käyttänyt huomattavan paljon aikaa ja energiaa asian puimiseen.

– En ole aivan varma, onko se niin sanotusti yleisen edun mukaista, Halla-aho sanoi.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut