Kuntavaaleissa on annettu tähän mennessä noin 745 000 ennakkoääntä

8. ennakkoäänestyspäivänä ääniä annettiin noin 99 000. -RIIKKA SEPPALA SILJA-RIIKKA SEPPALA / LEHTIKUVA

Iiro-Matti Nieminen / STT

Kuntavaaleissa on annettu tähän mennessä ennakkoon noin 745 000 ääntä. Kahdeksannen äänestyspäivän päättyessä äänioikeuttaan oli käyttänyt 16,7 prosenttia äänioikeutetuista.

Keskiviikkona ennakkoääniä annettiin noin 99 000.

55 830 savolaista on nyt raapustanut numeron lappuun

Äänestysaktiivisuus on toistaiseksi ollut suurinta Keski-Pohjanmaan Lestijärvellä, missä ennakkoon on äänestänyt jo 35,6 prosenttia äänioikeutetuista. Seuraavaksi korkeinta äänestysaktiivisuus on ollut Lapissa Utsjoella (32,2 prosenttia) ja Pellossa (29,3 prosenttia).

Naisten äänestysinto on ollut hieman suurempaa kuin miesten. Naisista on tähän mennessä äänestänyt ennakkoon 17,9 prosenttia äänioikeutetuista, kun miehillä vastaava osuus on 15,5 prosenttia.

Ennakkoäänestys ulkomailla alkoi keskiviikkona ja jatkuu lauantaihin 5. kesäkuuta asti. Kotimaassa ennakkoäänestys jatkuu tiistaihin 8. kesäkuuta saakka. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut